O minune a Sfintei Ana

image

Dialehtí Gheorgopoúlou, din localitatea Eghíou, prefectura Ahaía, povesteşte următoarele despre o minune petrecută în anul 1983:

Toate acestea s-au petrecut pe când fiul meu, Iórgos, era în vârstă de zece ani, elev la gimnaziu. Într-o zi, întorcându-se de la şcoală, nu a găsit pe placul său mâncarea ce fusese pregătită, s-a supărat şi a început să cureţe şi să mănânce portocale. În supărarea sa, însă, a rostit şi un cuvânt de hulă, o înjurătură. Nici n-a apucat să taie portocala, că s-a prăbuşit jos, făcând spume la gură şi lovind podeaua cu picioarele. Văzându-mi copilul într-o asemenea stare, l-am chemat pe doctorul Iannáchis Spyrópoulou. După examinarea copilului, doctorul mi-a spus:

– Nu este o boală pe care s-o putem vindeca noi, medicii, noi nu avem ce face aici. Cheamă părintele.

L-am chemat atunci pe părintele de rând de la biserica noastră de enorie, care a citit mai multe rugăciuni. După citirea rugăciunilor, copilul s-a liniştit şi a putut să comunice cu cei dimprejurul său. A povestit, atunci, următoarele: «Pe când tăiam portocala, şi rostisem, în supărarea mea, acea blasfemie, am văzut urcând pe scara noastră pe unul scund şi negru, cu o coadă lungă. M-a lovit cu coada peste faţă şi am căzut jos. De atunci nu-mi mai amintesc nimic. Înainte să mă lovească şi în spate, a văzut-o pe bunica (Myrsíni Paschalídou) făcându-şi cruce şi a plecat. La tine mă voi întoarce, ca să ne lămurim, i-a spus bunicii».

Copilul a continuat să fie neliniştit. Îl vedea adeseori pe negrul acela cu coadă lungă. Am mers pe la multe locuri de închinare şi ne-am rugat să se izbăvească. Aceasta a durat aproape şase luni. În cele din urmă, am dus copilul la Sfânta Ana, îmbrăcat în rasă. Câtă vreme s-a aflat în biserică, a fost liniştit, dispăruse tulburarea. Icoana aceasta, spunea, arătând icoana Sfintei Ana, mă linişteşte. De aceea am mers multă vreme, în mod regulat, la Sfânta Ana. Nu l-a mai văzut pe negrul acela cu coada lungă, s-a liniştit, s-a făcut bine şi până astăzi se bucură de o sănătate deplină.

Annunci

Pubblicato il 25/07/2014 su Noutați Ortodoxe. Aggiungi ai preferiti il collegamento . Lascia un commento.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: