Care este valoarea tinereții?

Atunci când, după situaţii imposibile care duc la divorţ, aşa cum am spus anterior, sau după moartea unuia dintre părinţi, mama sau tatăl vostru îşi refac viaţa, aducând alături de voi un partener care are la rândul său copii, în multe cazuri se nasc probleme foarte grave. Uneori, se poate ca noul tată sau noua mamă, ca şi fraţii vitregi, să se poarte nu tocmai frumos cu voi sau, dimpotrivă, se poate ca ei să se poarte foarte bine, dar voi să vă simţiţi în inferioritate şi să reacţionaţi negativ.

Desigur, rostul meu nu este de a-i judeca pe părinţii vitregi, care dacă nu se poartă bine cu voi, fac un mare păcat. Pentru că în această carte vorbesc despre voi, doresc să vă spun în primul rând, să nu puneţi aceste lucruri la inimă, deoarece valoarea voastră nu se măsoară în felul cum se poartă ceilalţi cu voi, ci în demnitatea şi moralitatea de care daţi dovadă. În al doilea rând, atunci când sunteţi nedreptăţit pentru faptul că aveţi altă mamă sau alt tată, să nu vă răzbunaţi. Pentru moment, folosiţi-vă de elementele pozitive din familie, străduiţi-vă să acumulaţi cât mai multe cunoştinţe şi cât mai multă experienţă, ca la timpul potrivit să plecaţi din acea familie nedreaptă. Desigur, pentru voi, aceasta este o uriaşă piatră de încercare, dar este singura soluţie. Încet-încet să vă creaţi propria voastră familie frumoasă, în care să nu existe nedreptate. Mulţi dintre voi, prin experienţa pe care aţi avut-o, veţi deveni părinţi foarte buni.

Vă doresc tuturor să ajungeţi buni, în ciuda răului care vi se face. Biserica poate să vă ajute mult din acest punct de vedere, aşa cum ajută şi trebuie să ajute familia în general, în toate momentele dificile. Ajunge să vă apropiaţi de îndrumătorii potriviți. Să nu neglijaţi acest aspect. Aceasta este cea mai eficientă metodă de a vă ridica. Folosiți-o.

(Părintele Timotei KilifisTinerețe curată, tinerețe frumoasă, Editura Egumenița, Galați, 2007, pp. 57-58)

Sursa: Doxologia.ro

Advertisements

Pubblicato il 06/03/2015 su Noutați Ortodoxe. Aggiungi ai preferiti il collegamento . Lascia un commento.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: